Verslag van 12 maart door Cees:

Na een flinke dip gisteravond maar na een paar paracetamollen, met een andere verdoving erbij van 35% en een redelijke nachtrust, was ik vanochtend weer zodanig in staat om de scorekaarten te verwerken en dit verslag te schrijven. Het is merkbaar dat bridgers zich afmelden vanwege angst voor besmetting voor een griep of het corona-virus. Vandaag 12 afschrijvingen dus moesten alle registers opengetrokken worden om de twee speellijnen een beetje in tact te houden. Uiteraard waren Joop & Jan weer van de partij evenals Netty en vandaag aangevuld met Ivonne & Jan. Zo startten we met 12 paren in de A- en 10 paren in de B-lijn.

Voor aanvang van de 1e ronde, berichtte Erik over een bestuursvergadering a.s. maandag over het corona-virus en wat te doen m.b.t. de competitie en vertelde Wil (Smies) het zeer postieve nieuws dat zij na alle onderzoeken die zij heeft ondergaan weer helemaal gezond is verklaard!

Je hebt in een groep bridgers verschillende soorten spelers. Zo heb je gedreven spelers, slimme spelers, spelers met een goed geheugen en spelers die, laat ik het zo zeggen, een beetje levensmoe zijn. Die laatste twee groepen kwamen vandaag samen op tafel 4 in de A-lijn. De spelers waren voor aanvang  gezellig aangeschoven en begonnen met spelen, tot  enkele rondes later iemand zei: "Hé, dit spel herken ik, dat heb ik gisteravond ook gespeeld!". Wat was nou het geval: De spelers op tafel 4 hadden voor aanvang voor het gemak het schudden van de kaarten maar overgeslagen en dezelfde spellen waren op de woensdagavond ook gespeeld in de A-lijn. Of er uiteindelijk voordeel uit gehaald is, is niet bekend. Dus voortaan maar voor aanvang de zaal door en op alle bovenliggende spellen de kaart aan de kant van de deler omdraaien om zodoende het korte termijngeheugen te activeren tot een schud-actie!! Je moet als wedstrijdleider ook overal op letten... het zijn net kinderen!

Het was de laatste speelronde van periode vier dus dat betekende: Er gaan 2 paren van de A- naar de B-lijn en omgekeerd. Het zag er lange tijjd naar uit dat Anna & Ton de pineut zouden worden maar op het allerlaatste moment lukte het Ton om samen met gelegenheidspartner Bert voldoende te scoren om Miep & Willem en Paula & Kees voor te blijven. Laatst genoemde 2 paren spelen in de laatste periode weer in de B-lijn. Voor hen komen (weer) in de plaats Joke & Jos en Dicky & Hans. Periodekampioen werden Paul & Wim, die ook in het  klassement over alle periodes de lijst aanvoeren.

Of er komende weken gebridged gaat worden, dat vernemen we na maandag als het bestuur vergaderd heeft! Inmiddels hebben grotere clubs zoals GSV en de Hillegomse Bridgeclub de competitie (voorlopig) stilgelegd!

En zo kwam er weer een einde aan een heel gezellige bridgemiddag!