Nieuwjaar2020 1Het had wat voeten in aarde maar uiteindelijk bleven er 30 van de oorspronkelijk 33 opgegeven paren over. Op 2e kerstdag kwam de eerste onheilstijding binnen: Constantijn (Sikkel) heeft zijn kuitbeen gebroken door ongelukkige val in de tuin. Op 2 januari haakte Wil Smies af met een niet zo positieve mededeling en 's avonds kreeg ik van Elly zelf een heel vervelende mededeling dat ze in het ziekenhuis lag. De reden is jullie inmiddels bekend. Vervolgens haakten Miep en Willen af, Willem griepverschijnselen, Miep inmiddels ook! Zaterdagochtend net toen ik van plan was de definitieve indeling te gaan maken, kreeg ik een app-je van Joop (Terlou) dat hij in het ziekenhuis was opgenomen. Nel en Henk Zijlmans hadden aangeboden om als reservepaar achter de hand te blijven en gelukkig maar want uiteindelijk moest ik en beroep doen op Henk om de 30 paren vol te krijgen. Henk heel hartelijk dank voor je aanwezigheid!.

Inmiddels is Joop alweer thuis, gaat het voor Elly afwachten worden hoe haar toestand zich de komende tijd gaat ontwikkelen en hetzelfde geldt voor Wil. Willem en Miep zijn nog steeds ziek en Constantijn gaat komende week geopereerd worden. Allen spoedig beterschap gewenst namens al jullie bridgevrienden van Bridgeclub Vijfhuizen!

Nieuwjaar2020 2Goed nu over naar de orde van dag. Zoals gezegd: 30 paren, iedereen was keurig op tijd. Nadat Erik, die de honneurs namens Elly waarnam, iedereen welkom had geheten en een korte toelichting had gegeven over het hele gebeuren de voorgaande dagen, kon er om 12.30 uur gestart worden met de nieuwjaarsdrive.

De 30 paren waren verdeeld over twee speelllijnen: De A-lijn met 16 paren en de B-lijn met 14 paren. Het paste er precies allemaal in in het Dorpshuis!. Rond 16.45 uur waren de resultaten, dank zij onze professionele tellers, bekend. Per lijn waren er voor het eerste,  dichtsbij-50% en het laatste paar een prijs. Voor de uitslag zie nieuwjaarsdrive.

Miriam bedankt voor het bakken de traditionele cake, Ginny voor een deel van de hapjes en slager Melman had gezorgd voor overheerlijke hartige hapjes en schotels met eveneens heerlijke gehaktballetjes, werkelijk TOP!, zeker voor herhaling vatbaar! En niet te vergeten Bep en Ernst bedankt voor jullie goede zorgen zowel voor als achter de bar!

Tot de volgende drive en dat wordt dan de einddrive op zondag 26 april. 

Nieuwjaar2020 3