Verslag van woensdag 13 november 2019 door Ton Henzen.

Woensdag is er een rekord gevestigd wat betreft vergaderen. De ALV begon stipt om 19.00 uur en was om 19.15 uur al afgelopen. Alles was in de puntjes voor elkaar en als dank werd het bestuur in de bloemetjes gezet. Anneke en Willem zaten vast in de Wijker of Velsertunnel, maar konden toch exact om half acht aamschuiven. Uiteraard werd er voor de jarige Arie gezongen en wedstrijdleider Piet verkondigde: "Als we net zo snel spelen als we vergaderen, zijn we dik op tijd klaar."  Nou dat was zo, met Jan en Piet achter de computer was voor elf uur de uitslag klaar.

Met 16 paren in 2 lijnen werden weer leuke spellen gespeeld. Bij spel 7 in de B-lijn probeerden Cock/Herman en Maja/Piet 6 harten te maken, helaas één down. Mirjam en Jacqueline vonden dit veel te eng en hun 4 harten +1 werd daarom een top voor dit spel. Wim en Mindert namen dit 4 harten spel mooi uit met 4 schoppen (gedoubleerd min één), maar kregen geen loon naar werken door die mislukte slempogingen.

In de A-lijn waren op tafel 4 mooie spellen te bewonderen. Vooral spel 14 sprong er uit, omdat Noord een 6-6-1-0 verdeling had. Oost opende met een dichte 6 kaart ruiten netjes één ruiten, waarop partner meeging met 2 ruiten. Erik met die mooie kaart bood als Noord meteen 4 harten. Nou dat zal er dan wel inzittten, dus boden 3 van de 5 paren 5 ruiten. Uiteraard gedoubleerd 2 down, slechts 300 pnt voor NZ.
Joop bood daarom met 4 hartens mee heel erg goed 5 harten en doubleerde niet. Goed voor 450 punten, dus beter maar helaas toch geen top. Want Martie en Bert mochten ook 5 harten spelen, maar gedoubleerd.

In de A-lijn een hele kleine correctie door onduidelijk schrijven, maar in de B-lijn werd helaas weer een negatieve score verkeerd om geteld. Dit veranderde niet veel in de rangschikking, maar wel in de percentages. In de A-lijn werden deze avond Nel en Henk eerste met ruim 60% en in de B-lijn behaalden Cock en Herman een monsterscore van boven de 70%. Was wel even nodig, want de laatste weken waren wat magertjes voor de heren!  Kijken we naar de periodestand dan zijn Jan en Ton van de eerste plaats verdreven door heel verrassend Netty en Helma.
Maar er kan nog veel gebeuren, want we zijn pas halverwege de 2e periode.