Verslag van donderdag 14 november 2019 door Cees:

Vandaag 12 paren in de A-lijn en 11 in de B-lijn doordat een paar zich gisteravond nog afmeldde waardoor dus een stilzit niet meer te voorkomen was, helaas! Twee gelegenheidsparen: Wil (H) en Ellen in de A-lijn en Henny & Jan Agterhof. Jan heeft de laatste tijd wat problemen met zijn gezondheid (gehad?) maar gelukkig kon ik hem overhalen om weer eens mee te spelen. Jan, fijn dat je er was en bedankt voor het invallen!

In beide lijnen zijn toch redelijk wat correcties naar voren gekomen. Verkeerde (of geen) kwetsbaarheid en een score 2x negatief geschreven. Dat was in de A-lijn in spel 14 waar de -1100 voor Loes & Nelleke (3-Harten, -5 gedoubleerd) ook bij Paul & Wim als -1100 genoteerd stond. Na correctie gingen de 10 punten (ipv 0) nu naar Paul & Wim waardoor er een flinke verschuiving plaatsvomd in de uitslag van de A-lijn. Na de correcties kwamen Anna & Ton in de A-lijn als de dagwinnaars uit de bus met 58.75% en in de B-lijn haalden Paula & Kees gigantisch uit met een score van bijna 70%!

Verder in spel 18 en 19 veel slem en zelfs groot slem.8 Klaverev Dat groot slem viel in spel 19 waar Ton (R) en Cees en Paul & Wim 7-Schoppen boden en ook haalden!  Het bieden tussen Ton & Cees (OW) en TonH en Erik was een ware wedstrijd tussen de Klaveren van NZ en de Schoppen van OW waarbij uiteindelijk de 7-Klaveren die NZ bood, 'overtroeft' werd door de 7-Schoppen van OW (Oost had geen klaveren!). Dan denk je een gedeelde top... maar niks daarvan. Het contract van Paul & Wim werd gedoubleerd wat voor hen dus de topscore betekende! Wie dat gedoubleerd heeft??, ik kan niet zo gauw op zijn naam komen maar hij woont in Hoofddorp en rijdt in een mooie Mercedes!

Op de foto hiernaast staat klaver 8. Nou kan je je afvragen wat doet die kaart daar? Nou dat zit zo: Toen op spel 19 het bod van 7-Schoppen over de 7-Klaveren heen ging hield het natuurlijk op. Maar Ton (Henzen) riep "8 Klaveren!!" want die klaveren hadden ze maar al te graag willen spelen, maar helaas! Dus die klaver-8 moet je lezen als 8-klaveren!

En zoals vorige week beloofd: 2 citaten uit de bundel van Levi Weemoedt (hij woont in Drenthe)

AAN DE REIZIGER
Het streekvervoer in Drenthe is aldus
Indien er al iets langs komt, is het een collectebus

DE DRENTEN
Het zal hun een zorg zijn of de wereld vergaat
Als om zes uur het eten maar op tafel staat

En zo kwam er weer een einde aan een heel gezellige bridgemiddag!


Het verslag van vorige week laat ik nog even staan omdat er nog een paar mensen zijn die het nog wilden lezen.

Verslag van donderdag 7 november 2019 door Cees:

 Nadat ik gisteravond (donderdag) alle scorekaarten had ingevoerd, ook die van de woensdag omdat Ton nog in Londen zat waar hij genoten moet hebben van de voetbalwedstrijd Chelsea-AJAX, vond ik het welletjes en besloot mijn verslag vandaag (vrijdag) te schrijven. 

Crisis donderdagochtend. Beide lijnen waren al ingedeeld, een invalpaar geregeld ter voorkoming van een stilzit, kwam na er na 9 uur een afmelding. En passant hoorde ik dat er nog iemand was die toch niet zou komen. Dus invalpaar afgebeld en begonnen de nieuwe indelingen te maken en het papierwerk uit te printen. Tot.... rond 10 uur Wil belde met de mededeling dat ze niet zou komen omdat Lenie niet kwam. In alle hectiek was Lenie vergeten door te geven dat ze niet zou komen vanwege de problemen met Goof waarvan jullie inmiddels op de hoogte zijn. Dat waren dus vier uitvallers in een uur. Het invalpaar nogmaals benaderd, maar helaas hadden zij inmiddels al andere plannen gemaakt voor de middag! Aangezien de invallers niet voor het opscheppen liggen, draaide het dus helaas uit op een ingewilde sitlzit, dit keer in de A-lijn, sorry mensen! Een trouwe invaller heb ik nog wel kunnen regelen en dat was Joop (Terlou). Joop bedankt dat je er weer bij was!

Maar goed met 11 paren in de A en 10 in de B-lijn werd het weer een gezellige middag met interessante spellen. Hoewel Theo en Theo al vanaf de start van de competitie lid zijn, speelden Ton en ik voor het eerst tegen hen en ik moet zeggen dat het net zoals vroeger altijd weer leuk is om tegen deze twee 'oude rotten' te spelen. Ook werden er nog wat herinneringen opgehaald met Greo over zijn zus Gré (van de Putte) met wie hij, en daar weten we alles van, veel te stellen heeft gehad de laatste jaren dat hij nog met haar bridgde bij ons. Theo en Theo hadden vandaag letterlijk en figuurlijk een top-dag: Bijna alle scores lagen ver boven de 60% waardoor zij vandaag op afstand eerste werden met een score van 69.38%!

Inde B-lijn komen Fieke & Ellen zo langzamerhand op stoom! Zoals al eerder vermeld: Het 'lek' is langzaam boven gekomen en ze raken meer en meer op elkaar ingespeeld. Tot nu toe spelen ze iedere week boven de 60%. Vandaag  via meerdere (3) SA-contracten behaalden ze een mooie 63.02%!

In de ziekenboeg hebben we voorlopig Jan Hart. Het herstel van zijn nieuwe schouder gaat nog wel even duren en Jan vertelde dat het waarschijnlijk tot begin van het nieuwe jaar gaat duren voordat hij schouder en hand weer optimaal kan gebruiken. Andere Jan (de Lange) is ook nog even uit de roulatie. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend evenals de situatie rond Goof. In iedere geval: Jan, Jan en Goof een spoedig herstel en gauw tot ziens op de club.

KoekiemonsterNa de eerder genoemde crisis, was er nog een andere 'crisis' namelijk een koekjescrisis. De koek in het Dorpshuis was weer eens op en hoewel het vaak droge biscuitjes zijn die aan de verhemelte blijven plakken, ga je ze toch missen. Maar gelukkig hebben we Els nog! Els weet altijd wel ergens een rol koek vandaan te toveren, ook vandaag weer. Op de foto zie je een uitgehongerde Bert gretig een koekje pakken dat door Els aangeboden wordt! Misschien een idee om dit vaker te doen??

Ik sluit af met een klein gedichtje uit een boekje (van Klaas) van Levi Weemoedt. Een schrijver/dichter met een leven waarin hij veel heeft meegemaakt en dat hij vaak met schiterende (zwartgallige) humor beschrijft. Het gedicht luidt en het was vandaag wel een beetje van toepassing:
"De heer is mijn herder, bekijk het maar verder"!  De bedoeling is dat ik voor de komende weken het verslag besluit met zo'n gedicht van Levi Weemoedt.

En zo kwam er weer een einde aan een heel gezellige bridgemiddag!