Verslag van donderdag 12 december 2019 door Cees:

Een nieuw hoogtepunt in het bestaan van onze club. Voor het eerst in competitieverband hadden we 2 speellijnen van 14 paren. Met wat hulp van enkele invallers en nadat er twee tafels met stoelen waren bijgeplaatst, was het moment daar dat we in een volle zaal (er stond ook nog een kerstboom en een houten obstakel dat een soort tafel moet voorstellen) om 13.15 uur het startsein konden geven voor een nieuwe bridgemiddag. Hoewel... dat was de bedoeling. Maar wat bleek: Goof was er niet! Goof had aangegeven dat hij na vele weken afwezigheid weer wilde bridgen en ik had daarom Jan (Hart) gebeld met het idee om hen weer samen te laten spelen. Jan was enthousiast en zei dat hij, hoewel iets eerder dan gepland en omdat het Goof betrof, het wel wilde proberen! Door een misverstand zat Goof gewoon thuis dus Lenie is als de wiedeweerga op de fiets gesprongen om Goof thuis uit het kippenhok te plukken(!) zodat wij na een korte vertraging toch de 1e ronde konden starten.

Het was weer een bewogen middag met verrassende uitslagen. Lenie & Wil scoorden er lustig op los en werden daardoor eerste in de A-lijn met ruim 61%! In de B-lijn was de verrassing nog groter want Liesbeth & Ineke leverden een topprestatie door eerste te worden in de B-lijn. Na correctie van de scorekaarten kwamen zij toch nog uit op bijna 60%! Goed gedaan meisjes, ga zo door! Het vermelden waard is verder nog de fraaie 6SA+1 die Jan & Goof op spel 19 scoorden.

Ton & ik werden tijdens ons spel op tafel 4 tegen Marry & Cock geconfronteerd met de uitspraak: "Ik ben niet iedereen!" en dat kwam doordat tijdens een van de spellen Marry tegen Cock zei dat iedereen dat anders zou bieden, waarop Cock zei "Ik ben niet iedereen". En dat hebben wij geweten! Op spel 16 waar Harten het contract was besloot Cock eigenhandig 3SA te bieden die uiteindelijk met 3 overslagen gemaakt werd en ons (Cees & Ton) een vette nul opleverde!

En dan hebben we nog de jas van Nel. Deze was vorige week door iemand anders meegenomen, een verkeerde jas was achtergebleven. Op de e-mail die vorige week rondgestuurd was, had niemand gereageerd (..vreemd..) dus de hoop van Nel was gevestigd op deze middag. En ja hoor... daar kwamen op een gegeven moment Theo & Theo binnen met een blauwe jas (geen krokodil gelukkig)!  Wat was er nou gebeurd: Vorige week had Greo de jas van Kleo (dat dacht hij) van de kapstok afgehaald omdat Kleo, tenzij hij opgetild wordt, niet makkelijk bij de jassen kan en was met de jas onder de arm de auto ingestapt. Probleem opgelost, iedereen blij, eind goed al goed!

Tot slot weer twee maal Levi Weemoedt:

BIO  (bio)
In de natuurwinkel sta je al gauw
Naast een zure meervoudig onverzadigde vrouw.

FORENS
In treinen sta ik dichter op een vrouw geplet
Dan ’s avonds op mijn echtgenote in bed.

En zo kwam er weer een einde aan een heel gezellige bridgemiddag!