Uitslag van de slotdrive van 29 april 2018.

Verslag geschreven door Ton Henzen, de foto's zijn gemaakt door Cock van der Maarl.

Was het zondag 22 april mooi weer, nu regende het pijpestelen en vond niemand het erg, om op de slotdrive aanwezig te zijn. Met een stroomstoring op Schiphol probeerden wij nog een aantal paren op onze drive te houden, maar wij moesten tenslotte met 20 paren, verdeeld over 2 lijnen genoegen nemen. De pret en de gezelligheid was er niet minder om. Om 12 uur werd gestart, zodat wij meer tijd tussen de ronden hadden. Die vervelende tijdklok werd dan ook beslist niet gebruikt. Genieten van de mooie spellen en de social talk waren deze middag het belangrijkst. Dit hoort nu eenmaal bij onze vereniging.

Elly startte de middag met de uitrijking van de bekers en dat werd een hilarisch moment, omdat Erik Boerhorst maar liefst 8 keer (4 keer 2!) gezoend kon worden door Elly, omdat voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging, iemand met alle wisselbekers naar huis ging. Op de dinsdag deelde Erik de prijs met Ton Henzen (2e keer) op de woensdag met Joop Terlou (16e keer en mag hem nog niet houden!!) en op de donderdag met echtgenote Fieke (1e keer) . Ook de Theo Paardekooperbeker voor de meeste slempunten werden door Erik en Joop gewonnen. Zowel Joop als Ton kregen naast de beker nog een mooie bos bloemen, maar voor Erik en Fieke had dit weinig zin. Wat moet je met al die bloemen, terwijl je de volgende dag naar Ierland op vakantie gaat. Hiervoor werd een passende oplossing gevonden, dus fam Boerhorst zit tot september in de bloemen!

Doordat men alle gelegenheid kreeg om de spellen zo goed mogelijk te spelen en te analyseren duurde elke ronde bijna een kwartiertje langer. Bovendien kreeg men alle gelegenheid te genieten van de heerlijke cake, hapjes en zelfs warme gehaktballetjes aan het slot. De prijsuitreiking van de slotdrive kende een warrig moment maar wel leuk. Slempunten waren op eens belangrijk, want bij spel 20 in de A-lijn waren maar liefst 4 van de 5 paren die 6 sans hadden geboden en gehaald. Paren 1, 6, 8 en 10 werden vervolgens genoemd vanaf de uitslaglijst, de slempunten stonden daar nog niet op. Dat waren natuurlijk andere namen dan de oorspronkelijke paarnummers.

Dus heel verbeten opmerkingen uit de zaal: "Wacht even ik heb ook slem geboden enne.....wij niet, want wij speelden tegen! Gelukkig kwam men er snel achter waar de fout zat, maar de manier waarop men toch zijn geboden en gehaalde slem koestert vind ik prima., dat hoort bij onze denksport! De slempunten moeten inmiddels op de site staan!

Wie er teslotte met welke prijs dan ook naar huis ging, is mij enigszins ontgaan, maar toen Klaas en Greetje met een mooie plant de zaal verlieten, begreep ik dat in ieder geval de winnaars van de B-lijn (64,05%) niet vergeten waren. Datzelfde zal ook wel voor de A-lijn gebeurd zijn, waar toch wel een heel verrassende uitslag viel te noteren!  Lenie blijkt als alleskunner niet alleen op de dinsdag met iedereen goed te kunnen spelen, maar met haar eigen Goof lijkt zij nog beter te kunnen spelen. Zij werden met een dikke 60% geweldig eerste in de A-lijn!

Op een gezegende tijd, het regende helaas nog steeds, kon men huiswaards keren en kwam er een einde niet alleen aan een gezellige middag, maar ook aan een fijn seizoen. Ons 26e verenigiings jaar werd hiermee afgesloten.

Op onderstaande foto's: De kampioenen van dinsdag (Erik & Ton), woensdag (Joop & Erik), donderdag (Erik & Fieke) en van de meest behaalde slempunten (Erik & Joop).

Dinsdag 2018

Donderdag 2018