Dagboek van Joke Divendal, een verslag van bridgeweekend 2018 in Nol in 't Bos.

Dag 1:
Eindelijk was het weer zover, we zijn aangekomen in Wageningen voor het bridge weekend. Langzaam stromen de bridgers binnen. Na een welkomswoordje van Erik en een lekker welkomstdrankje, mochten we naar de eetzaal gaan. Het diner was uitstekend.

Voorgerecht: Romige mosterdsoep, Hoofdgerecht: gebakken koolvisfilet met groene kruidensaus en Desert: Vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom. Maar als je dit niet lekker vond hadden ze keurig een alternatief. Gelukkig was het snel half 8 en konden we bridgen, want hier waren we toch ook een beetje voor gekomen! We waren met 14 paren een paar had een bruiloft en kwam pas morgenmiddag. 
We begonnen heel rustig maar hoe later het werd en we een drankje en een versnapering kregen werd het wat losser allemaal en ging het bridgen ook beter. Het waren leuke spellen er was 1 x slem geboden door Erik en Fieke en ook nog gehaald (Ii had niet anders verwacht hoor) maar ook een keer rondgepast, hoe kan dat nou?!  Er werd serieus gespeeld maar niet met het mes op tafel.

Er was ook nog iemand die begon een spel met 13 kaarten en op het eind hadden wij nog 3 kaarten en zij nog maar 2, hoe was dit nu mogelijk! Was Hans Klok toch in de buurt? Na veel tellen heeft ze een keer in plaats van 1 kaart er twee weggegooid! Ja dat krijg je met die lange nagels hè ! Dus dat was wel heel erg apart !! Zou dat bij andere bridgers ook wel eens gebeuren !! Maarja dan had je weer iets om te lachen en kun je hier ook weer over na praten. Vanavond gebeurde er niet zoveel, ja de eerste avond hè dan is het nog een beetje aftasten !! Verder moest je hard praten tegen ene Willem omdat hij zijn gehoorapparaat niet op had, na veel praten kwamen we er achter dat hij hem kwijt was, misschien de grote kleine man hem opgegeten Willem.

 Dag 2
Vandaag een dag dat iedereen ging doen wat hij leuk vond. We waren net mieren, er gingen en paar bridgers fietsen, naar Wageningen shoppen, foto's maken enz. s'Middags hebben we nog heerlijk geklaverjast met Miep en tegen Lies en Willem Brink. Wij hadden Lies en Willem ingemaakt met 2 tegen 1.
Om ongeveer 17.00 uur was iedereen weer terug op honk, om om half 6 weer aan het diner te beginnen. Voorgerecht: Runderbouillon met groene kruiden, Hoofdgerecht: Maïskipfilet met bearnaisesaus en als Desert: Karamel bavarois met vanillesaus 

Na het diner weer heerlijk aan de bridge. Joke en Jos Weel waren ook weer aanwezig ze hadden vrijdag een feest, dus kwamen ze zaterdagmiddag naar ons toe, maar we zouden dan een stilzit tafel hebben, dus het hotel had een oplossing zij regelde wel een invalpaar en dat was gelukt. Ze werden met applaus verwelkomd. Het waren zeer gezellige mensen dus dat was dan ook geen probleem. Cees had weer de paren ingedeeld zodat je nu ook tegen andere bridgers speelde. Wij bleven de hele avond op tafel 8 zitten, dat was niet erg alleen kregen we geen punt met gevolg dat we steeds meliger werden en uiteindelijk in de uiterste regionen onderaan eindigde. Maar het gaat niet om de punten, maar om de gezelligheid roepen we allemaal steeds. Het was zo gezellig dat b.v. de bridgers van plaats 1 naar plaats 9 ging en van plaats 11 naar plaats 1 gingen! We hadden weer goed gecontroleerd want bij spel 14 was er 5 ruiten gespeeld en 550 punten opgeschreven, dat klopt toch niet dachten we, het bleek dat ze gedoubleerd waren, maar dat ze het tekentje vergeten waren. Mensen dat moet toch allemaal kunnen toch! Na de bridgeuitslagen gingen er nog mensen gezellig een drankje doen aan de bar om de droge kelen, die krijg je van het bridgen en nog gezellig even na te praten!! Om half een ging de bar dicht en verdween iedereen naar zijn kamer !!

Dag 3:
Jeetje vandaag een regenachtige dag, wat zou het worden vandaag, weg of spelletjes doen. De meeste bridgers zaten toch spelletjes te doen, b.v voor de verandering te bridgen, klaverjassen of keezen en sommigen gingen in de regen wandelen. Arie had 3 uur gelopen en wij trotseerde ook de regen met de paraplu. Heerlijk even een frisse neus halen. Om half 6 was iedereen weer aanwezig voor het diner.
Vanavond stond er op de menulijst: Licht gebonden kippensoep, varkensfilet met zachte uiensaus en als dessert aardbeienroomijs met slagroom. Als je van ijs houd zat je dit weekend goed je kreeg 2 enorme bollen ijs. Dat was smullen hoor !!

Hierna weer aan de bridge het invalpaar was ook weer aanwezig, wat een lieverds zeg !! Ze werden met applaus en een lekkere versnapering bedankt voor het invallen. Vanavond was het erg rustig met het bridgen, je kon wel zien dat het de laatste avond was iedereen wilde ook nog scoren om een plaatsje hoger te komen. Er werd leuk gebridged, leuke scores zo werd er door mij 6 SA geboden en Lies moest het spelen ze haalde 6SA + 1. Omdat ik per ongeluk 6SA pakte en het eigenlijk 6 schoppen moest zijn, maar ja hij lag al, dus het liep ontzettend goed af!! Op hetzelfde speel scoorden Bep en Cees wel het goede contract, 6 Schoppen.  Na afloop werden Erik en Cees nog bedankt voor hun inzet met een lekker flesje wijn en het paar die het dichts bij de 50% was kreeg een versnapering en dat waren Anneke en Willem van Delft en op de 2e plaats waren Bert Calvelage en Ton Ruigrok geëindigd zij kregen ook een versnapering. De eerste plaats was voor Marry van Duyvenvoorde en Loes de Vries, zij kregen een mooie geborduurde handdoek met bridgeclub Vijfhuizen erop !!  Na afloop bleven haast alle bridgers nog een drankje drinken en proosten op een heel goed en gezellig weekend.

Ik dank, en ik denk ook namens alle bridgers die mee gegaan zijn, Elly, Cees en Erik voor een heel gezellig weekend en voor de goede organisatie!! En voordat ik het vergeet Theo ook bedankt voor het maken van de foto's !! Want uiteindelijk ben je ook het hele weekend aan het werk !!

Lieve bridgers dit is mijn verhaal ik hoop dat door dit verslag volgend jaar nog meer paren mee gaan!