Hieronder, de spreidbladen van Ton met de uitslagen van de vrijdag- zaterdag- en zondagavond en de totaaluitslag van het bridgeweekend van vrijdag 18 tot maandag 21 september 2015 gehouden in hotel Hof van Gelre in Lochem.

Uitslagen:


Het bridgeweekend van 2015, gehouden in het Hof van Gelre in Lochem van 18 tot 21 september 2015, was een groot succes en heeft het weekend van vorig jaar overtroffen!  Niet alleen qua locatie maar ook qua sfeer, gezelligheid en niet te vergeten de uitstekende maaltijden die door het hotel geserveerd werden, een speciaal compliment daarvoor!

Vrijdagmiddag had iedereen (18 paren en hoffotograaf Theo) zich verzameld buiten op het terras. Het weer was aangenaam. De manager van het hotel legde een en ander uit over het hotel, Lochem en de omgeving, daarna had Erik het woord en gaf een toelichting over het gehele bridgegebeuren voor het weekend. In de tussentijd had Ton (Henzen) de gehele speelzaal opgetuigd, kortom de basis was gelegd voor een geslaagd bridgeweekend. 

De bridgesessies hadden plaats op de vrijdag-, zaterdag- en zondagavond. Zaterdag en zondag overdag was er plaats voor eigen activiteiten. Sommigen gingen wandelen, anderen met de auto naar een van de omringende steden (dorpen) en er was een groepje dat de fiets had meegenomen waaronder Joop, Cock en Arie die er al vroeg op uittrokken op beide dagen. Naar verluidt had Cock zaterdag een route uitgestippeld waarin in het niet helemaal duidelijk was welke knooppunten nou de juiste waren. Na drie maal hetzelfde rondje gereden te hebben (moest toch kloppen volgens Cock)  bleek dat het toch niet helemaal de juiste route te zijn. Wat was er nou aan de hand: Ze hadden het bord 'Einde rotonde' gemist!
In het hotel was er behalve de bar, gelegenheid om te biljarten (Willlem liet zien dat hij het nog niet verleerd was) en om te zwemmen waar sommigen, al vroeg,  gretig gebruik van maakten.

Zondagmiddag met zijn allen in twee huifkarren met als startpunt Markelo. Het weer zat gelukkig mee waardoor we een leuke tocht gemaakt hebben. Voor deze gelegenheid had Elly, voor het geval we blauw zouden aanlopen van de kou, speciaal voor ons allemaal een fleecedeken met opdruk gemaakt! 36 'senioren' al zingend door het Twentse landschap: Een bijzondere aanblik moet het geweest zijn!  

Wat het bridge betreft, drie spannende avonden. 
De avonden waren door het schema van Ton zo ingedeeld dat ieder paar een maal tegen een ander speelde. De eerste avond was voor Elly & Arie. Na de tweede avond werd het nog spannend wie uiteindelijk de eindoverwinning zou behalen: De strijd ging tussen Elly & Arie en Theo & Theo. De zondagavond moet de beslissing brengen in een rechtstreeks duel. Met ruim verschil  (59 - 41%) moesten de Theo's het onderspit delven, waardoor Elly & Arie de totaalwinnaars werden.
Elly had natuurlijk weer gezorgd voor de prijsjes: Vrijdagavond mochten de onderste drie een trofee uitzoeken, zaterdag waren dat de paren die het dichtst bij de 50%-score zaten, zondag waren de overigen aan de beurt en uiteraard de top-drie in de totaaluitslag.

Rest nog te vermelden dat op de service van het hotel niets aan te merken was. De lactose- en glutenvrije maaltijden waren prima verzorgd, te zachte matrassen werden gewisseld voor wat stevigere, alleen voor Joop die het water van het zwembad te warm vond, kon de temperatuur niet aangepast worden!

Tot volgend jaar, het bridgeweekend is echt een 'aanrader'!

Verslag geschreven door Cees.