Uitslag kerstdrive 2015

Ook dit jaar, net zoals voorgaande jaren,  weer een geslaagde kerstdrive!. De aanvang was een uur vervroegd vanwege allerlei kerstvieringen in het dorp.
Iedereen was keurig op tijd al was het met Ina (Treur) bijna anders gelopen. Haar auto wilde niet starten en ze belde rond 11 uur naar het Dorpshuis met de mededeling: "Ik kom maar niet want mijn auto doet het niet!". Maar dat gaat natuurlijk niet zo maar als er 59 bridgers op je zitten te wachten. Gelukkig was Arie (Noomen) bereid Ina thuis op te halen zodat ze toch op tijd was. Onmetelijke dank gaat uit naar Corrie Balkhoven, die op het laatste moment (zondag 10.00 uur) als nog bereid was om in te vallen om samen met Ria (de Groot) het 30-tal paren compleet te maken.
Een drietal nieuwe gezichten, de dames van de cursus van Truus: Liesbeth Welt, Willie Warnaar en Marielle Beenen. Ze hebben er erg naar hun zin gehad, veel geleerd, alleen aan het speeltempo moesten ze wel even wennen. Leuk dames dat jullie erbij waren. Wat mij betreft mogen jullie met de slotdrive in april 2016 weer meedoen!

Om 11.30 werd er gestart. Enkele interessante spellen zoals in de B-lijn op spel 11: Noord opende met 3-Ruiten en Oost ging daar met 3-Schoppen (ook een zevenkaart) overheen.  Uiteindelijk eindigden de biedingen op dit spel in  6-Schoppen, gedoubleerd en gehaald, een topper dus met 1210 punten voor OW en NZ speelde 6-Ruiten, gedoubleerd, 3 down en 7-Ruiten, gedoubleerd 4 down! De 6-Schoppen was het enige slem dat behaald werd in de Rode Lijn. In de Gele Lijn (A) werd er in spel 15 stevig op los geslempt door 5 x 6SA, contract en 6 Ruiten, contract. 7 Ruiten ging 1 down en één paar huppelde er een beetje achteraan met 3SA+3.

Rond 15.15 waren we klaar, na telling en verwerking waren om 15.45 de uitslagen bekend. Elly was er, na 2½ maand niet gespeeld te hebben, gelukkig weer bij en ze deed de prijsuitreiking weer met verve! Eerste in de A-lijn werden Miriam & Jan Lindström en in de B-lijn waren dat Nel Karremans & Truus Jansen. Nel, je hebt het hem weer geflikt op je 93e!! Beide paren gefeliciteerd.
Verder was er in beide lijnen nog een prijs voor de paren die op een bepaalde plaats geëindigd waren. De aanwezigen mochten 2 getallen kiezen. Zo vielen in de B-lijn Irene & Jan Beverdam in de prijzen en in de A-lijn was er voor Joop & Erik (een 13e plaats!) een prijs waarbij Elly memoreerde: "Het maakt niet uit of ze goed of slecht spelen, ze vallen altijd in de prijzen!"

Hartelijk dank voor degenen die voor de hapjes en cake gezorgd hebben en alle anderen die meegeholpen hebben en mede daardoor de kerstdrive weer tot een succes gemaakt hebben en niet te vergeten Bep & Ernst voor de prima service voor en achter de bar.

Verslag van de kerstdrive geschreven door Cees.