Uitslagen van 3 september 2016.


Altijd ’s ochtends weer de spanning of alle paren, die staan ingeschreven, ook daadwerkelijk komen. En natuurlijk wat voor weer krijgen wij die dag. Er werd dan ook een zucht van verlichting geslaakt, toen alle loopbriefjes bij de inschrijftafel waren opgehaald. Het gereedstaande reservepaar ( uiteraard Roely en Reint) was niet nodig. Het was wel even puzzelen om de 66 paren zodanig in te delen, dat aan een aantal wensen kon worden voldaan. Drie lijnen van 12 paren en 3 lijnen van 10 paren vormden de oplossing, waarbij de lijnen allemaal een naam mee hadden gekregen, die evenals de welkomstkoekjes in het thema van Haloween  pasten.  Spoken, Griezels, Heksen, Trollen, Vampiers en als laatste Meloenen vormden de namen van de lijnen. Gelukkig op tijd werd gewaarschuwd, dat Meloenen tocht echt Pompoenen moesten heten.

Op alle locaties stonden de bridgetafels klaar, waarbij dit jaar het Graanpakhuis als nieuwe locatie werd verwelkomd. Alleen voor het Kunstfort moest wat extra gewandeld of gefietst worden, maar de overige locaties lagen allemaal op één lijn aan de Kromme Spieringweg. Het was dan ook vreselijk leuk om al fietsend of wandelend  alle bridgevrienden tegen te komen! Na de lunch en nog 3 rondjes bridgen kwamen alle deelnemers weer terug bij het Dorpshuis, waar onze entertainer Paul  Herber reeds met muziek en gezellige liedjes klaar stond om de feestvreugde te verhogen.
Wij hadden het weer mee, een gezellige Feestweek Miss, die tijdens de lunch zich al had laten bewonderen  en  heerlijke hapjes die op het zonnige Dorpshuisplein werden rondgedeeld. Iedereen wilde toch nog wel even de uitslag horen, alhoewel die binnen een uur al op onze mooie website stond. Marry en Cock werden nog even in het zonnetje gezet door Elly, omdat zij gedurende de gehele zomer de vrije inloopbridge op de donderdagmiddag hebben verzorgd. Van alle lijnen werden scores in de buurt van de 50% als winnaars gekozen en natuurlijk de eerst geplaatsten per lijn. Dat de overall winnaars met meer dan 70% Paul Herber en Petra Grund zijn geworden vind ik terecht, want Paul heeft nu eenmaal het hardst gezongen!

Tot slot wil ik alle vrijwilligers, tellers en sjouwers bedanken voor hun medewerking, want de uitslag was tijdig klaar, zodat iedereen na een laatste dansje op tijd naar huis kon gaan.

Verslag geschreven door Ton Henzen.