Hieronder de uitslagen van het bridgeweekend van vrijdag 22 tot maandag 25 september 2017 gehouden in hotel Hof van Gelre in Lochem.

Uitslagen:


Evenals twee jaar geleden was er weer gekozen voor een bridgeweekend in het Hof van Gelre in Lochem. Drie dagen prachtig weer en voortreffelijk eten en gezelligheid alom. Velen hadden hun fiets weer meegenomen en sommigen hadden er een gehuurd. Voor zondag stond er een excursie gepland naar de vlindertuin 'De Kas' in Zutphen. De animo was mede door het mooie weer behoorlijk groot. De fanatieke fietsers onder ons hadden besloten om de trip per rijwiel af te leggen. Zo vertrokken om 11 uur Cock, Joop, Arie, Ineke, Jan, Bep en Cees in karavaan richting Zutphen. De anderen, waaronder ook Valerie & Bob en Joke & zus Lies op krukken(!), gingen per auto en zo was iedereen rond 14 uur aanwezig. 
In de 'Kas' aangekomen, stond ons een tropische verrassing te wachten. Geen exotisch drankje maar een glazen ruimte waar de vlinders rondfladderden in een temperatuur van 32 graden (Celsius). Daar werden we geconfronteerd net een ander soort poppenkast zoals we die nog niet kenden. Dus geen gewone poppen of opblaaspoppen maar een kast waar de (vlinder)poppen in rijen aan spelden hingen, wachtend tot ze eindelijk vlinder mochten worden. De hoge temperatuur was voor menigeen een aanslag op de conditie, de meesten hadden het wel gezien na zo'n half uurtje...

Dit jaar hadden 16 paren zich aangemeld, vier minder dan in 2015. De eerste speelavond moest er door Ton geimproviseerd worden omdat er twee paren niet meespeelden, de andere twee avonden was iedereen aanwezig.De bridgeavonden waren weer heel gezellig en af en toe een beetje rumoerig, maar ja wat wil je als je een keer een slem scoort wat je normaliter niet lukt, dan moet je het even kwijt! Het spel van Dea & Hugo was zondagavond door het 'live' verslag van Dea op afstand goed te volgen. Maar goed, bridge is een spel met vele facetten waarin je helemaal in op kunt gaan...! Bekijk de resultaten, die spreken voor zich. Helaas is de totaaluitslag wat anders uitgevallen dan zoals die gepresenteerd werd door Elly bij de prijsuitreiking. Door een verkeerde berekening van een van onze tellers, die het tellen in de loop der jaren blijkbaar wat verleerd is, ziet de totaaluitslag zoals die hierboven vermeld staat er anders uit dan oorspronkelijk. Uiteindelijk was er voor iedereen weer een leuke prijs, vooral de flessen advocaat met slagroom vonden gretig aftrek!

Voor volgend jaar werd ons de tip gegeven om het Hampshire hotel  Holthurnsche Hof in Berg en Dal bij Nijmegen eens uit te proberen als bridgelocatie.  De tip staat genoteerd! 

Verslag geschreven door Cees.