Bridgeclub Vijhuizen is in 1992 opgericht en heeft vanaf het ontstaan zijn thuisbasis in het Dorpshuis in Vijfhuizen.Thuisbasis BC Vijfhuizen
Met ingang van het seizoen 2019 zijn er twee speeldagen: Op woensdag wordt 's avonds gespeeld, aanvang 19.30 uur en op donderdag spelen we 's middags, aanvang 13.15 uur. We spelen parenwedstrijd. Het seizoen heeft 5 periodes. Iedere periode bestaat uit 6 speelrondes, in iedere ronde worden 24 spellen gespeeld. Op woensdag wordt gespeeld in 1 lijn, op donderdag is er een A- en B-lijn en is er na iedere periode een promotie en  'degradatie'.

Het seizoen loopt van 1 september t/m 31 augustus van het opvolgend jaar. Opzegging uiterlijk voor 1 augustus van het nieuwe seizoen, aanmelding kan in principe op ieder moment.  Als dit tijdens de lopende competitie gebeurt, wordt bekeken of eventueel meespelen ingepast kan worden. De competitie loopt van half september tot eind april en wordt afgesloten met een bridgedrive voor alle clubleden. Tevens worden dan de kampioenen bekend gemaakt en gehuldigd. In december is er vlak voor het kerstreces een kerstdrive voor onze leden.

Op de eerste zaterdag in september, het begin van de feestweek in Vijfhuizen, hebben we de eer om de Feestweek-drive te mogen organiseren. Aan deze drive kunnen behalve de clubleden ook niet-leden meedoen. Bij dit evenement kunnen we ons doorgaans verheugen op een groot aantal deelnemers!
Aan begin van de competitie, na de eerste speelweek, houden we sinds enkele jaren het Bridgeweekend. Dit weekend is voor leden van de club die met een partner naar keuze (ook niet-lid) mogen deelnemen. Het bridgeweekend wordt gespeeld in een hotel ergens in het land. De locatie is ieder jaar weer verschillend.
Als de competitie afgelopen is, volgt in mei het Zomerbridge voor degenen die behoefte hebben om zo nu en dan een kaartje te leggen. Het zomerbridge is toegankelijk voor iedereen (paar) en loopt in principe tot eind augustus.

We zijn niet aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond, maar er wordt wel gespeeld volgens de regels van de bond. De club heeft eigen software voor het verwerken van de resultaten en de rapportage. De overzichten zijn na iedere speelronde beschikbaar op deze website. Voor een uitgebreid verslag over het ontstaan van onze club, zie Historie bridgeclub.