Een impressie door Cees (van der Putten), het Dagboek van Joke (Divendal) en de uitslagen van het bridgeweekend van vrijdag 21 tot maandag 24 september 2018 gehouden in hotel Nol in't Bosch te Wageningen.

Uitslagen:

Het was ondanks een regenachtige zondag weer een geslaagd weekend. De meesten van ons hebben de vrije tijd overdag benut voor een wandeling, fietstocht of uitstapje in en om Wageningen. Zaterdag stond Wageningen in het teken van Airborne 1944. Vele jeeps uit de 2e wereldoorlog reden overal rond en oude Dakota's en Hercules vliegtuigen vlogen met indrukwekkend lawaai over de stad. Ook het Depot en het Arboretum was voor velen de moeite van het bezichtigen waard. Hotel Nol in't Bosch ligt op een prachtige locatie in het bos rond Wageningen. Het is een bijzonder hotel, een hotel waar de nostalgie hoogtij viert. Het is gebouwd rond 1836 en vele details uit die tijd zijn nog terug te vinden in het gebouw.

De bridgezaal, een van de vele zalen in het hotel, was een gezellige ruimte die precies groot genoeg was voor de 8 speeltafels waar wij met 14/16 paren het weekend hebben doorgebracht. Wij hadden er dit jaar twee nieuwe paren bij: Joke en Jos (Weel) en Rina en Johan Schlebaum die door  buren Fieke en Erik overghaald waren om eens een keer mee te doen. Oorspronkelijk stond het weekend gepland met 16 paren maar doordat Mieke en Everard helaas moesten afzeggen, bleven er nog vijftien paren over en dat is niet zo leuk om daarmee een bridgedrive te starten!  Vrijdagavond was het probleem voorlopig opgelost doordat Joke en Jos een belangrijke gebeurtenis te vieren hadden. We begrepen dat een broer van Jos min of meer van trouwen zijn beroep had gemaakt en zij daarom daarbij (weer) getuige moesten zijn. Dus het probleem van de 15 paren werd actueel op zaterdag en zondag. Maar voor alles is een oplossing: Erik (Boerhorst) had via het hotel een paar van de plaatselijke bridgeclub geregeld. Anne en Ad van Benthum hartelijk dank dat jullie op die beide avonden aanwezig wilden zijn!

De avonden begonnen eerst met een gezamenlijk diner waarna om 19.30 uur gestart werd met de bridgeavond. Cees had dit jaar de westrijdleiding overgenomen van Ton die er helaas met Truus niet bij kon zijn dit jaar! Het speelschema in ons softwareprogramma voorzag niet helemaal in een indeling waarbij iedereen elkaar één keer treft maar dat was voor de meesten geen probleem want er werd heel gezellig en relaxt gekaart. De sfeer zat er prima in en menig lachsalvo heeft nog lange tijd nageklonken in het hotel. Zie hierboven voor de resultaten van de avonden waarbij Marry en Loes verrassend de winnaars werden over de drie avonden.
Rest nog te
vermelden dat de bediening in het hotel prima in orde was en in het bijzonder een pluim voor de mensen achter de bar die speciaal voor ons na sluitingstijd nog een uurtje langer aanwezig bleven!

Volgend jaar ongetwijfeld weer een bridgeweekend. Waar en wanneer dat weten we nog niet, dat gaat Erik weer voor ons uitzoeken. Al pratend aan de bar over het volgend jaar, ontstond het idee om het weekend misschien later in het jaar te laten plaats vinden, zodat bridgers van onze club die in september nog vaak op vakantie zijn, ook aanwezig kunnen zijn. Maar hoe en wat dat vernemen jullie t.z.t van onze organisatie. We kijken er weer naar uit! Tot volgend jaar.