Verslag van woensdag 11 maart door Ton Henzen

Een bijzondere avond sloot de 4e periode af! Twaalf tafels werden klaargezet door de wedstrijdleiding, maar slechts 8 tafels werden bezet. Zestien van de 22 paren waren aanwezig, dus 12 afmeldingen. Toch had wedstrijdleider Jan besloten om in 2 lijnen van 8 paren te spelen, om vooral de concurrentiestrijd van de hoog genoteerde paren nog even op te schroeven, want met 8 paren kom je elkaar bijna allemaal tegen! Nou dat heeft hij geweten want met 43% werd "paar één" van deze periode met de neus op de feiten gedrukt. Het kostte hen de eerste plaats. Een geweldige score van van 63% van Ineke en Jan zorgde voor de avond overwinning en......... de periode winst!

Gelukkig bleven Jan en Ton op een tweede plaats staan in de eindstand van de 4e periode, omdat ook Erik en Joop onvoldoende profiteerden van de "off day" van Jan en Ton. In de B-lijn zorgden monsterscores vanr Anneke en Willem (66%) maar ook Helma en Netty ( 64%) ervoor,  dat zij in de eindtangschikking van deze periode een aantal plaatsen konden stijgen. Een avondje met Wim spelen geeft een heel andere kijk op de 2 ruiten openingen! Het gevolg was een onwaarschijnlijke 6-schoppen bieding, welke tot ieders verbazing nog gehaald werd ook! Bridgen kan soms heel verrassend zijn. Volgende week begint de 5e periode en zal de ontknoping brengen van de jaarkampioen. Jan Lindström wil nog één keer de wedstrijdleider zijn, omdat hij het zo leuk vindt, daarna neem ik het weer over. En wel tot het einde van het seizoen. Tussen haakjes: het aantal afmeldingen had niets te maken met de Corona-virus!  Alhoewel ........Brabant bridget niet meer!!