Verslag van woensdag 16 oktober 2019 door Joke Divendal

Na een hele lange dag hard gewerkt te hebben bij een lieve vriendin van mij, mocht ik nadat ik uitgerust was, weer gaan bridgen. Wat een feest 12 paren in de A-lijn en 10 paren in de B-lijn. De familie Brink en Tineke, onze vaste invallers waren ook gezellig weer aanwezig. Nadat Ton ons welkom had geheten kon de strijd weer beginnen en wat voor strijd zeg, het was zo hevig dat aan het eind van de avond iedereen rode koontjes had, zou dat van het bridgen zijn of omdat het dorpshuis nu zo goed geïsoleerd is !! Het zal wel wat van alle 2 zijn denk ik.

Maar de uitslag was om ongeveer 23.00 bekent en wat een verrassing zeg, vorige week vertelde ik nog over Erik en Joop die in een crisis zaten, maar daar was vanavond niets van te merken zeg, ze waren vanavond 2e geworden, maar niet in de b B-lijn maar in de A-lijn, ik denk dat ze van de week samen veel getraind hebben hoor !! Ook was er een verrassing voor Arie en Ton, ja je kunt het niet geloven, maar zij werden eerste met 57,08%. Terwijl Arie mij in goed vertrouwen vertelde dat hij een enorme misser had gemaakt, zou dit doorgestoken kaart zijn, we zullen het nooit weten, maar het is jullie van harte gegund hoor !! Ze hebben Cock en Herman verslagen, want zij eindigde vorige week op de eerste plaats en deze week op de 5e plaats.


Verder in de B-lijn was er ook een paar, die hadden biedboekjes bij Ton gekocht om beter te gbridgenaan, die hebben ze niet meer nodig hoor, ze kunnen ze beter weer door verkopen !! Zij waren van de 10e plaats gestegen naar de 3e plaats. Dit waren Annemieke en Dick, ik zal niet snel vergeten dat toen ze bij ons aan tafel kwamen Annemiek zuchtte en steunde want ze wil zo graag van de onderste plaats af, nou jullie kunnen wel begrijpen dat we ze een steuntje in de rug hebben gegeven en ze hadden tegen ons een hele goede tafel, dus volgende week kom je gewoon met een big smile op de bridge en je zal zien dat het dan weer beter gaat. Bij Miriam en Jacqueline was het vanavond ook crisis, ik zou even met Erik en Joop gaan praten die kunnen misschien vertellen hoe zij het hebben gedaan deze week. Maar jullie moeten maar denken volgende week gaat het weer een stuk beter en kunnen jullie weer lekker stijgen. Misschien even een bridgeweekendje plannen samen met de mannen om te oefenen ??


Nadat we onder het bridgen het hadden gehad over de pratende siamees van Wil lekkere spare ribs, vakanties enzovoort kwam er weer een einde aan een hele gezellige bridgeavond.
Lieve bridgers ik ga lekker een weekje, met mijn hele gezin, op vakantie naar Portugal even bijtanken en een kleurtje opdoen, want dat is wel weer nodig hoor ! Volgende week neemt Ton de honneurs waar en schrijft hij een stukje over de bridgeavond.