Verslag van woensdag 11 december 2019 door Joke Divendal:

Sinterklaas is weer in Spanje en nu gaan we ons weer klaar maken voor de kerst, toen ik het dorpshuis vanavond binnen kwam kreeg ik meteen een warm gevoel, want hier was alles alweer in kerstsfeer gehuld, nou ik kan je vertellen dat ik vanavond hierdoor heerlijk gebridged heb. Hier dan ook mijn bridgeverslag over vanavond.

Henk is onze nieuwe wedstrijdleider voor de aankomende periode dus kan je niet of is er een ander probleem, kijk dan even in je mailbox en je ziet zijn telefoon nummer en e-mailadres!! Henk heel veel succes en we hopen voor je dat je weinig invallers moet bellen. We startte vanavond met 20 paren, invallers vanavond waren Hermie en Ger Bosma en natuurlijk onze Miep Brink, ik had het geluk dat ik met haar mocht spelen, omdat Ria niet kon vanavond. We startte weer heel gezellig Ton Henzen had ons lekker door elkaar gehusseld dus verschillende bridgers die in de a- lijn normaal zitten zaten nu in de b- lijn, ik vind dit wel leuk omdat je ook eens tegen andere spelers speelt.

Er waren leuke spellen vanavond, maar wij hadden een rondpas omdat noord met 11 punten en zes harten niet wilde openen hij werd meteen afgestraft want er was 2 harten + 1 gespeeld, ja jammer voor jullie, dan moet jullie volgende keer beter tellen !! Er werd vanavond weer heerlijk gelachen, ik hoorde weer de heerlijke lach van onze voorzitster gelukkig !!
Wel was het mij vanavond opgevallen dat diegene die vorige week de poedelprijs kreeg nu eindigde op de 5e plaats met 56,25 %. Ik denk dat ze vorige week een beetje zenuwachtig waren omdat de Sint in het land was!  Ik had ook vernomen dat dat Fieke en Elly in het weekend op trainingskamp waren geweest nu heel goed gebridged hebben. Fieke speelde met een andere partner het weekend en hadden toen heeeel goed gespeeld, dus ik denk dat Elly heeft gedacht ik ga extra mijn best doen woensdag anders gaat Fieke misschien met die andere partner spelen. Nou Elly het is gelukt hoor jullie hadden ook 56,25 %. Goed gedaan hoor! Erik en Joop eindigde op de eerste plaats met 61,46 %, kom op dames hier kunnen jullie toch wel boven komen, zet hem op!

Onderaan word het weer dringen van jewelste, zouden deze bridgers bang zijn geworden door de a- lijn spelers, zelfs een echtpaar die in normaal in de a lijn zitten eindigde op de 19e plaats, kom op mensen volgende keer beter hé !! Jullie gingen natuurlijk voor de poedelprijs, maar jammer hij was er vanavond niet !! Verder wil ik wel nog even melden dat Miep en ik tegen Ton .en Arie moesten spelen en dat wij 65% tegen hun hadden gescoord, nou neem het maar van mij aan dat ik heerlijk heb geslapen die nacht. Kom op mannen jullie kunnen het, misschien mogen we volgende week weer tegen jullie spelen en dan halen jullie het gewoon weer terug en dan kunnen jullie die nacht lekker slapen! Lieve bridgers dit is weer mijn belevenis van vanavond, als jullie anekdotes hebben of andere opmerkingen, schroom niet kom naar mij toe dan zet ik het de volgende keer in mijn verslag.Tot volgend week.

Opmerking Cees: Alle informatie over dit seizoen en westrijdleiders, vind je onder op de website onder Seizoen 2019-2020.