Uitslag van de nieuwjaarsdrive van zondag 6 januari 2019.

Verslag van Joke (Divendal):

Nadat we elkaar de beste wensen hadden toegewenst en de koffie rijkelijk vloeide, lekker met een plak cake, en de hapjes voor bij de borrel klaar stonden, was het tijd om te bridgen. We werden verwelkomd door Elly onze voorzitster die haar woordje hield, keurig in 3 minuten, en daarna konden we beginnen met bridgen. Wat een opkomst 30 paren soms met eigen (bridge) partner en soms ook met een vreemde partner. We waren verdeeld in 2 lijnen. Ik zat in de gele lijn samen met Jan Lindström en de alle eerste tafel mochten we tegen Arie Noomen en Ton Henzen, nou maak je borst maar nat het eerste spel dat ze speelden werd er meteen slem geboden en gehaald, pffff we dachten dat wordt wat vanmiddag. We hadden tafel 7 dus dat betekende de hele middag blijven zitten. Had de wedstrijdleiding geweten dat ik nieuwe laarsjes aan had?? Verder was het een heerlijke middag met veel lekkere hapjes! In de pauze werd het bestuur bedankt voor alle werkzaamheden die zij in het afgelopen jaar heeft verricht. Voor wie niet op de nieuwjaarsbridgedrive aanwezig waren: Er was voor het bestuur een bloemetje gekocht, omdat ze bij de jaarvergadering geen bloemetje hadden gekregen, terwijl zij toch ook vrijwilligers zijn.

Er werd veel slem geboden vanmiddag n.l. In de A lijn 1 keer en in de B lijn 7 keer, dus de prijs voor de meeste slempunten viel in de B lijn. De (gedeelde) prijs voor de meeste slempunten ging naar Arie & Ton en Ellen & Cees. Beide paren scoorden 3 punten met 6-Schoppen en 6SA. Ja zo zie je maar al zit je in de B lijn, je komt toch ook allemaal gezellige mensen tegen om heerlijk te bridgen. Na de prijsuitreiking liep de zaal een beetje leeg om zich in hun jas te hijsen en huiswaarts te gaan, maar dat ging niet helemaal goed, omdat Reint Buser ineens zijn jas kwijt was! Wat een probleem, iedereen was al haast weg, dus wij dachten dat Jan Beverdam die ook een lichte jas had, soms de verkeerde had meegenomen. Roely belde hem op, maar hij had de goede jas aan. Reint besloot om toch maar deze aan te houden en een oproep op de site te zetten, wie een verkeerde lichte jas had meegenomen? Toen ging de telefoon en belde Joop op hij had de jas van Reint, gelukkig maar het geheim van de verdwenen jas was opgelost. Maar toen waren we er nog niet ineens ging de deur open en kwam Ton Henzen terug hij was zijn bloemen vergeten en Ineke er Boer kwam ineens binnen die had een lekke band met haar fiets en had de ANWB gebeld om deze te komen maken. Hoe dit afgelopen was dat weet ik niet, want ik zat heerlijk bij Bief en Burgers mijn hamburger te eten.

Lieve bridgers het was een heel goed begin van het bridgejaar en iedereen bedankt voor de bijdrage van de catering!